С концерт пред десетки хиляди фенове в Израел, който ще се състои тази вечер, световноизвестната американска певица започва световното си турне.

То ще обхване няколко континента, включително и Австралия, и ще продължи до 2013 г.

В рамките на турнето, което се очаква да е най-мащабното в кариерата на певицата, Мадона ще промотира новия си албум M.D.N.A. На сайта на поп изпълнителката са потвърдени датите на 76 концерта.

Съобщава се също, че за тях вече са продадени повече от 1,4 млн. билета.

За концерта си в Израел Мадона е избрала стадион Рамат Ган в едноименното предградие на Тел Авив. Той побира повече от 40 хил. зрители. Концертът ще се състои два дни след първоначално обявената дата.

Причините били "производствени", обяснява мениджърът на изпълнителката.

По данни на местни вестници на стадиона за две седмици е била монтирана 800-метрова сцена. Тя позволява на певицата да излиза сред зрителите, а също да сменя декора за всяка песен. Край сцената вече е израснал цял палатков лагер, където има дори и място за игра на децата на Мадона.

Певицата е настанена в един от най-луксозните хотели на Тел Авив. Тя и придружаващите я са се настанили в 70-ина стаи на хотела.

Самата Мадона е в президентския апартамент. Над израелското шоу работи екип от 600 души, от които 350 са пристигнали с Мадона от САЩ. Очаква се на сцената с Мадона да излязат стотина танцьори и певци, сред които ще е и 15-годишната дъщеря на изпълнителката Лурдес.

Израелска преса е изчислила, че концертът е привлякъл в страната над 4000 туристи, които предварително са си купили билети на стойност до 600 долара.

Сред гостите на шоуто тази вечер ще са холивудските звезди Натали Портман, Джордж Клуни и Саша Барън Коен, както и известният телевизионен водещ Конан О'Брайън, който отразява турнето на Мадона.