Вече се разчу за новия албум на Ивана, който излиза с интересното заглавие "Обяснения не давам".

Певицата обаче обяснява, че цели три години не е предлагала нов албум на почитателите си и сега е време да представи десетте си нови песни, плюс някои от нейните познати хитове. Сега тя е много по-зряла и знае какво точно иска да представи и пред кого да го направи.

"Много се кефя, защото са излезли от душата ми. Този път не направих албум, който да бъде непременно комерсиален. Вече имам реална представа за себе си и знам, че не трябва да правя тази грешка, която правих в годините - да искам непременно и на всяка цена да се харесам на абсолютно всички, на аудиторията от 14 до 40 и нагоре", сподели изпълнителката пред Гала

Ивана, която наскоро изпрати дъщеря си абитуриентка, е на мнение, че нейният тип песни не мога да се харесат на 16-17 годишни младежи.

"Любимки на по-младото поколение са Галена, Преслава, Джена и това е съвсем естествено. Те поеха ето тази аудитория. Аз обичам тези млади хора, но те няма да ме разберат, докато не минат по нашия път на тези 10 години и да разберат защо аз пея: "И ще паля аз пак цигара от цигара, след всяка изневяра". Трябва да имаш опит, да си го преживял или някой да ти го е разказал. Не се притеснявам, че няма да имам аудитория и тези песни няма да се чуят" - казва тя.

Ивана за пореден път говори и за една своя отдавнашна музикантска мечта - да пее на концертни сцени и да имат възможност всякакви хора да посещават изявите ѝ.

"Искам да правя концерти, да пея в едно нормално време между 8 и 12 вечерта, а не да започвам в 2 през нощта и да свършвам в 5. Искам да пея на хора, които го усещат и изживяват с мен. Дали ще е в концертна зала, в амфитеатър или на открито, или на една женска вечер...това е", обясни певицата. Тя е категорична, че и на 42 няма да се промени, защото динамиката я дръжи да прави няколко неща наведнъж по и едно и също време, пише blife.bg.