Калин Вельов никак не е повлиян от лошото време, завладяло страната и реши, че сега е най-подходящият момент за новото му лятно парче – ''Отново е лято''.

В него Калин се забавлява, играейки ролята на влюбен в живота и в момичетата летовник.

''Отново е лято'' е последният сингъл на Вельов, в който той разгръща уменията си на текстописец и композитор.

Лентата е снимана от режисьора Андрей Хадживасилев. Във видеото участват близки приятели на Калин, а локациите са добре познатият къмпинг Градина и открита плажна дискотека, която се намира по южното черноморие. Под водопадите на дискотеката са заснети и любовните сцени от видеото, а за кадрите снимани на лодката – катамаран, режисьорът  Андрей Хадживасилев е използвал подводна камера.

Вельов прекарва всяко лято на каравана и  във видеото певецът  показва начина си на живот, който практикува почти всяка година. Той често се възмущава от мръсотията и скъпотията в столица и в луксозните черноморски курорти, затова си признава, че предпочита да живее на село или на каравана, пише blife.bg.

"Със сигурност обаче, когато лятото съм на каравана на морето има още по-ужасен ситен пясъчен прах, който странно защо там не ме притеснява толкова! :) Явно всичко е въпрос на нагласа и философия. "Има пясък, слънце и море – прахта съвсем не е проблем. Има сгради, пътища и смет - това не е живот за мен!" :), бе споделил в блога си усмихнатият певец.