Брад Пит ще чукне 50 другата година, но продължава да прилича на момче. За доказателство – появата му на фестивала в Кан.

На червения килим актьорът беше от готин по-готин – с много младежки вид и елегантна визия – светъл костюм и бяла тишъртка.

Освен това Брад си е пуснал косата пак дълга, което е допълнителен плюс за тийнейджърския му вид.

Холивудският идол бе дружелюбен към феновете и раздаде стотици автографи. Той рекламира новия филм Killing Them Softly, в който му партнира Рей Лиота. На бляскавата гала обаче Пит се появи без Анджелина и шестте им деца.

На пресконференцията Брад говори за насилието, което е част от гангстерския свят и върви ръка за ръка с престъпленията, и каза, че темата не го притеснява. Актьорът каза, че проблем би възникнал само ако лентата се гледа от деца. 

Във филма Killing Them Softly убийството, което се случва в света на бандитите, се разглежда като нещо приемливо. Един от ключовите моменти в сюжета е, когато Пит и адвокатът на мафията обсъждат екзекуцията на крадци като най-обикновена бизнес трансакция.

„Смятам че е по-неподходящо да играя расист, отколкото някой, който стреля друг право в лицето – заяви актьорът. - Живеем в жесток свят. Не съм виждал свят без насилие.“

На въпрос на журналисти къде е Анджелина Джоли, Пит обясни, че тя се подготвя за нов филм. Но отказа да издаде датата на сватбата им.

„Ние всъщност не сме уточнявали ден, надяваме се преди това в Щатите да бъдат легализирани еднополовите браковете“, отклони темата той.