Американският актьор, известен с ролите си във филми като поредицата "Мисията невъзможна", "Ванила Скай" и "Роден на четвърти юли", Том Круз е сред вероятните участници в римейка на известния уестърн от 60-те години "Великолепната седморка", писа Би Би Си, основавайки се на информация от "Варайъти".

Сюжетът проследява историята на едно потиснато мексиканско селище, в което седем въоръжени мъже се обединяват, за да помогнат на жителите му да опазят домовете си от набезите на бандитите. Филмът е все още в много ранен етап на разработка и от студиото на "Метро Голдуин Майър" (MGM) все още нямат подписани договори с режисьор и сценарист за лентата.

Круз отдавна е склонен да участва в подобен римейк, но засега е зает със снимките на други филми. Предстои му да довърши Oblivion, по който работи с Джоузеф Косински, след което да се включи и в снимките на игралния екшън филм All You Need Is Kiss на Дъг Лиман.

Последната му екранна поява е в филмовата мюзикъл адаптация на сценичния спектакъл Rock of Ages, който излиза във Великобритания през юни, а неотдавна завърши преработката на Джак Рийчър по трилър романа на Лий Чайлд One Shot.

Оригиналният филм "Великолепната седморка" (Magnificent Seven) от 1960 г. с участието на Юл Бринър, Стив Маккуин и Чарлс Бронсън е римейк пък на филма "Седем самураи" (Seven Samurai) от 1954 г. на Акира Куросава.

Той бе последван от три продължения и телевизонен сериал със същото заглавие по CBS, който бе излъчван между 1998 и 2000 г.

MGM в момента подготвя няколко римейка, чието производство тепърва предстои. Сред по-известните от тях са "Робокоп" и "Кери", чийто снимки трябва да започнат по-късно тази година.