Все по-чести и публични стават любовните обяснения на Мария към приятеля ѝ - милионера Християн Гущеров, които близки до певицата започнаха да разчитат като проява на страх от самотата и опасения да не изгуби любовта на мъжа, заради когото се разведе с бащата на детето си - Митко Андонов.

Дали заради силната си любов или заради притесненията си, не е ясно, но Мария почти няма публична изява, в която да не благодари на мъжа до себе си,  в която да не отбелязва колко е щастлива, че го има.

Официалната страница на певицата във Фейсбук например, освен за промотиране на новите ѝ музикални проекти и участия, се е превърнала в трибуна за обясненията ѝ в любов към Гущеров.

Макар през годните Мария да не обичаше да насочва светлината на прожекторите към семейството и отношенията си с най-близките, и не си позволяваше да показва лични снимки с бившия си съпруг Димитър, сега не пропуска да качи фотоси от почивките с новия си любим.

Освен обзорни албуми от последните им воаяжи, Мария често публикува и лични обяснения в любов. След раздялата с Митко певицата не скри, че е ужасно влюбена в новия си мъж и постоянно го обсипва със суперлативи, Дори към видеото на песента ''Той не спира да е мой'' изпълнителката на ''Пайнер'' е изписала тялото си с любовни послания към Християн - ''любов'', ''страст'', ''докосвай ме'', ''желая те'' и ''Хриси, завинаги твоя''.

Друга открита проява на вниманние е и последната татуировка на крака ѝ - рождената дата на Християн. Гово ри се, че в момента певицата подготвя нов музикален проект, който отново ще бъде посветен на Гущеров, пише сп.Блясък.