Вратарят на националния тим Николай Михайлов е с контузия в лявата ръка, получена при катастрофата на магистрала „Тракия” в нощта на петък срещу събота.

Това е и причината за отпадането му от състава на България за контролите с Холандия и Турция.

В автомелето, предизвикано от верижен сблъсък на 4 автомобила, микробус и два тира, загина човек, а други 7 бяха ранени. За щастие, националът ни, който също е пострадал, се е разминал с драскотини в сравнение с останалите, пише kliuki.bg.

Въпреки че камерите на Би Ти Ви заснеха следи от кръв по седалката до шофьорското място, се твърди, че играчът на „Твенте“ Ники Михайлов е бил на задната седалка в служебния джип на БФС, който е бил и една от последните от ударените коли.

Четвъртият и петият пръст на ръката на Михайлов са пострадали при инцидента. Няма фрактури, но има шевове и се налага поне 10 дни лечение, пише вестник „Труд”.

При това положение обаче се налага селекционерът на националния ни отбор Любослав Пенев да намери достоен заместник или някакъв заместник на Ники Михайлов за контролите, защото България среща еврофиналиста Холандия в Амстердам на 26 май. На 29 май пък е и двубоят с Турция в Залцбург.

Вратарят, който се спряга да играе на мястото на Ники, е сърбинът с български паспорт Иван Чворович – стражът на „Миньор”.

Заглавна снимка: Playboy