Напоследък в публичното пространство не се чува нищо ново за Еминем.

Рапърът изглежда не спира да работи, а съвсем скоро има шанса да го видим в рекламния клип на нова игра за конзолата Wii U, съобщава NME.com, пише inews.bg.

Wii U е наследник на добре познатата на всички Wii, а играта, която ще промотира Еминем, носи името "Acid Ghost”. Тя ще бъде официално представена на E3, Electronic Entertainment Expo в Лос Анджелис между 4 и 7 юни тази година.

В рекламния видеоклип Еминем ще играе компютърната игра, която в момента все още се намира в постпродукция.

Междувременно филмът "Southpaw", с който рапърът искаше да се завърне на големия екран, след повече от десетилетие, в което не сме го виждали в киното, се намира в застой. Причината за паузата е, че Еминем е решил, че трябва да работи по нова музика, поради което филмовият проект ще трябва да почака. Припомняме, че той не е участвал във филм от появата му в лентата "Осмата миля”.

"Southpaw” стартира с няколко неуспеха още преди да е готов. Филмът беше отхвърлен от Dreamworks, но по-късно работата по него бе възобновена. Създателите на проекта получиха по близо 9 млн. долара от местните власти, за да може филмът да бъде заснет в родния на Еминем Мичиган.

Въпреки всички тези усилия, работата продължава да не върви гладко. Както изглежда самият рапър спира работния процес, за да може да се концентрира върху музиката си.

Еминем издаде седмия си студиен албум "Recovery” през 2010 г. Миналата година той обедини сили с рапъра Royce da 5’9, с когото сформираха дует. Двамата издадоха съвместно EP, което носи името "Hell: The Sequel”.