Рапърът Джей-Зи подкрепи гей браковете и решението на президента Барак Обама да застане зад еднополовите двойки, пише "Хъфингтън пост".

В интервю за Си Ен Ен певецът разкри подкрепата си за щатите, в които еднополовите бракове са легализирани и подчерта, че забраните са "нещо, което дърпа държавата назад".

"Какво хората вършат в домовете си, е тяхна работа. Обичаме тези, в които се влюбваме. Не го избираме ние. Нещата не са по-различни от дискриминацията спрямо тъмнокожите. Просто е", сподели рапърът, пишат от vesti.bg.

А на въпрос дали позицията на Обама по въпроса ще му струва много гласове сред афроамериканските религиозни лидери, звездата отвърна:

"Той не се интересува от това. При него става въпрос за хората. Колкото и гласа да му струва, президентът ще вземе правилното решение от човешка гледна точка", допълни изпълнителят.

Освен това успешният рапър изяви и желанието си да пее с американския президент по време на двудневния фестивал, който ще се проведе в САЩ.

Изпълнителят е един от основните поддръжници на държавния глава и го покани на новия музикален фестивал Made in America във Филаделфия.

Той смята, че Обама е музикално надарен, след като вече няколко пъти показа певческите си таланти.

Според Джей-Зи президентът ще бъде чудесно попълнение сред музикантите, които ще излязат на сцената през септември.

"По това време вероятно ще е зает да помага на света и няма да има време, но определено ще го питам", казва изпълнителят, допълвайки, че ще се опита да го убеди отново да изпълни песен на Ал Грийн.