Софи Маринова направи първата си репетиция на сцената в Кристал Хол в Баку.

При първото си качване на сцената изпълнителите правят  проверка и настройки на звука. Гласовитата българка ще бъде сама на сцената, без балет и беквокалисти, но в представянето й ще се заложи на красиви мултимедийни решения и пиро ефекти.

В петък 18-ти май ще се проведе втората репетиция на Софи. Началният й час е 17 часа българско време.

Софи даде и първата си пресконференция, снима се с фенове и раздаде много автографи. За Софи беше истинска изненада да види българи с националното знаме, които са дошли да я подкрепят през цялото време в Баку.

„Английският е най-популярният език в Европа, но аз говоря български и съм от ромски произход. Искахме да докоснем всички с нашето любовно послание, затова избрахме да пея на много езици.” каза певицата относно текста на песента „Любов без граници”.

Видимо развълнувана, Софи сподели пред журналистите, че нейният 10-годишен син Лоренцо е най-голямото й вдъхновение и затова е с нея в Баку. Тя добави, че би се радвала и той да стане музикант.  Софи спечели всички присъстващи още при първата им среща като изпълни акапелно химна на ромите „Джелем, джелем”.