Последните си години бащата на Влади Въргала прекарал в старчески дом.

Актьорът признава, че е настанил баща си в здравното заведение, тъй като той самият не е могъл да се грижи за него.

Решението му да прехвърли задълженията си на медицински лица обаче бяха посрещани с много критики. Самият Въргала признава, че и за него този избор не е бил лесен, но е убеден, че е взел най-правилното решение.

Карамфил Димитров се развежда с майката на Въргала, когато самият Влади е на 5 години. С времето баща и син се отдалечават, покрай честите пътувания на Димитров в чужбина.

След като се връща окончателно у нас, мъжът постъпва в старчески дом в Силистра. По това време Влади е още студент и въобще не е в състояние да се грижи за него.

"Той не можеше да живее сам, не можеше да се грижи сам за себе си, защото татко обичаше да си порка", обяснява решението си Въргала. Когато го настанява в центъра за възрастни, артистът е убеден, че за него ще се грижат отговорни и морални хора, а и заведението разполага с добра материална база.

По повод критиките, че е захвърлил баща си, Влади твърди, че решението е било трудно и за него. Още повече, че тогава е само студент и няма никакви възможности да се грижи за него, пишат от „Блиц".

Въпреки че баща му умира в дома, актьорът и сестра му до самия край са там. Въргала признава, че именно в последни му час се чувствал най-близо до него.