„Азис не пееше. Той беше излязъл да позира и да си показва гърдите. Останахме без думи.“, това е само един от коментарите на българи в Америка, които се объркали да посетят концерта на популярния чалга певец.

Той замина за Америка с нагласата да покори българите там. Приготовленията му за грандиозно шоу били повече от скромни – взел си дънковите къси панталонки, прокъсаните потници и скъпарските обувки на високи токчета. С тази визия Василка смятал да заслепи сънародниците ни в страната на неограничените възможности.
Да, ама не!

Близо 500 човека освиркали Василка в Ню Йорк. Купонът започнал, чак когато Азис се разкарал от сцената, твърдят присъствали на събитието.

В сайт на българите в Щатите и Канада се появи подробна статия с интервюта на хора, които си тръгнали ядосани от „шоуто“ на ромския славей, пише kliuki.bg.

Славеят решил да не тормози гласните струни и пял изцяло на плейбек. Онова, което шашнало присъстващите било надутото му отношение и пълната липса на желание да изпее поне едно парче на живо.

Българите дали по 40-80 долара за билет, но представянето му не оправдало очакванията им. Участието му предизвикало страхотно недоволство и всички започнали да го освиркват, при което той се махнал от сцената и повече не се появил, за да се извини на публиката си. Последвали нервни изблици и побои, в които по първоначална информация са участвали хора от антуража на Азо.

Деляна Николова, която живее в Куинс, Ню Йорк е съпруга на пострадал при побой след концерта:

„Мъжът ми бе пребит след концерта. Прекарахме до сутринта в интензивното отделение. Дъщеря ми също беше ударена.“, коментира жената, която променила мнението си за Васко коренно, след като видяла слабото му представяне.

Българката Нели Хаджийска е поместила специално писмо, в което обяснява по точки какво не й е допаднало на „грандиозното шоу“:

Азис се появи най-накрая в 12:40 по чорапогащник, къси дънкови панталони, женски ботуши на висок ток и кючека започна. Не пееше, а аз очаквах уж хубав глас, от първите 3 песни (ако това могат да се нарекат песни), които изпя, единствената българска дума, която чух е „Сен Тропе“ (доколкото тя може да е българска). Нямаше текст, нямаше глас (този човек или не може да пее, или не поиска), но за това пък добре владееше познатите ни телодвижения.

След 3 песни, той кипро съобщи на всички ни, че тези високи ботуши много го уморили. Отивал да си ги смени и идвал след точно 5 минути. Дойде след 30 минути и дали защото беше пиян, надрусан или и двете, започна пак да „танцува“ онова чудо за „Сен Тропе“. Е те тук, не издържах и си тръгнах.“