Рут Колева споделя в своя блог,че все повече български изпълнители, включително и тя, се опитват да имитират западните си колеги в поведението си на сцената и в начина си на пеене.

Рут е убедена, че българската музика все повече се интегрира към западния начин на изпълнение и презентиране.

Певицата обяснява влечението си към международния тип звучене, заради начина си на живот. Заедно със семейството си Рут прекарва известно време в Бахрейн, Тайланд, Индия и Щатите.

"Модният ми вкус е тясно свързан с музиката, която харесвам. Любимите ми артисти са от Ню Йорк, Лондон, Филаделфия, Детройт, Берлин, Стокхолм, Берлин. В общи линии смесица между гето фънк, градски соул и джаз фънк. Какво ползвам и прилагам всичко това в България? Абсолютно всичко - от начина ми на поведение, музиката, която изпълнявам, до начина ми на обличане, татуировките и дори самите сцени, на които се изявявам"

Според Рут във все по-голям проблем се превръща фактът, че много хора се опитват да изглеждат и звучат като някой друг и това ги ограничава като личности. Всеки нов продукт бива определян като извънземен и неприемлив според българските стандарти, споделя мнението си певицата на 2011 година, пише Blife.bg

Именно времето е ключовият фактор, който ще помогне на българите да достигнат по вкус, музика и мода, европейците.

"Още куп фактори( включително и поп фолка) ни попречиха да стигнем едно западно ниво в изкуството ни".

Талантливата изпълнителка вижда новото поколение като интелигентни и талантливи млади хора, които живеят и творят в един свят без граници. Освен семейството и любовта в България я задържа и нещо друго.

"Искам музиката да се развива в България и искам да мога да допринеса за това"