Ники Китаеца дължал пари на авторите на песните, които са били направени за изпълнителите от неговата музикална компания Real Interprises.

Самите певци твърдят, че са си платили до стотинка задълженията към създадените за тях композиции и след като са си поискали авторските права на парчетата, подписите на авторите са били фалшифицирани от бившето гадже на Азис.

Освен, че не им е платено, хората станали и обект на заплахи от страна на Китаеца.

Фолк изпълнителят Павлин Иванов-Янис записа в Real Interprises песента „Ограбен”, но не желае да подпише договор с компанията, пише monitor.bg.

„Имах възможност сам да се продуцирам и не исках да се обвързвам с тях. Когато ги помолих да ми дадат правата на песента „Ограбен”, за която платих 6000 лв., те започнаха да ме заплашват и да ми казват, че не зная с кого си имам работа. След което пред свидетели ми връчиха договор, с който ми дават правата върху парчето. Контрактът е подписан от композитора Светослав Лобошки, впоследствие разбрах, че подписът му е фалшифициран. При това не само неговият, но и този на Атанас Капралов”, оплака се Янис.

Светослав Лобошки така и не си е получил парите за песните, който е създал, въпреки че са били дадени от изпълнителите лично на Николай.

„От 20 години работя с най-големите имена и такова нещо ми се случва за първи път. Не съм вярвал, че може да постъпят по такъв елементарен и некоректен начин. Като видях, че са ме и подписали, не можех да повярвам, да не говорим, че са използвали и личните ми данни. Дължат ми пари за 5 песни, но от 4 месеца не ми вдигат телефона и се крият”, заяви Лобошки.

В същото положение се намира и друг композитор - Светослав Заров, който вече е пратил нотариална покана до Китаеца.

„Бяхме се разбрали за продукция, реализирах я, а в замяна те изчезнаха, без изобщо да ми изчистят парите. Вече нямам никакви техни координати, но ми дължат 2600 лв.”, категоричен е Заров.