Симпатичната холивудска двойка Пенелопе Крус и Хавиер Бардем, освен съпружеското легло, ще делят и големия екран, пише светският хроникьор „Холивуд Репортър".

Двамата ще си партнират в новата лента на Ридли Скот "The Counselor". Въпреки, че ролята й във филма не й е вързана все още в кърпа, красивата испанска актриса е основната кандидатка за главната женска роля. Претендентка за друг свободен женски персонаж в кинолентата е Анджелина Джоли.

Пенелопе и Хавиер се събират на екрана за първи път през 1992 г. във филма „Шунка, шунка", в който огнената испанка подпалва мъжките фантазии в около 20 горещи секс сцени.

Следват още няколко съвместни проекта, сред които и драматичният сюжет на Уди Алън „Вики, Кристина, Барселона".

Крус и Бардем се ожениха през 2010 г., а година по-късно се сдобиха със син - Лео.

Освен холивудската двойка, в трилъра „The Counselor" ще участват и величията Брад Пит и Майкъл Фасбендър.

Сценаристът Кормак МакКарти разказва историята на уважаван адвокат, който смята себе си за достатъчно голям умник, за да се пробва в нарко-бизнеса без да го заловят (в ролята Фасбендър). Той се среща със стар познайник (Бардем), който е на „ти" с подземния свят и му предлага да изкара няколко бързи милиона. Идеята за скоростно забогатяване обаче е свързана с пренасяне и разпространение на кокаин за 20 милиона долара. Третият участник в рискованото пътешествие към охолството е Пит, който се превъплъщава в ролята на закоравял престъпник.

Испанската дива Пенелопе ще влезе в образа на годеницата на героя на Фасбендър - Лора.

Снимките на „The Counselor" започват през юни тази година, само следмица след излизането на другия кинохит на Ридли Скот в летните афиши - „Прометей".