Рокаджията Наско от БТР се подготвя за ново амплоа – на примерен съпруг.

Макар да нямат официален брак с жената, с която живее – сръбкинята Ивана, те имат свой общ дом, обзаведен с много любов и от двамата.

“Като направим сватбата, ще е много страховита, истинска сръбска сватба. Поне 500 души ще поканим. А музиката ще бъде жива, естествено”, сподели пред bTV рокаджията.

Той призна, че е предложил на Ивана да му стане жена, но тя все още не му е дала отговор.

“Сърбия е по-патриархална страна и бракът се смята за нещо много важно и сериозно. Един ден нашият брак с Наско ще се случи. Не бягаме от това нещо, но просто нямаме нужда от това”, тактично отклони отговора си сръбкинята. Влюбените гълъбчета са заедно от близо девет години. Запознават се през 2003 г. на премиерата на “Приказка за светлината”, рок опера по идея на Кирил Божилов, китариста на групата.

„Изключително възпитана е, целенасочена, знае какво иска. Трудно ми е да конкретизирам какво е събудило пеперудите в стомаха. Важното е, че ме прави по-добър човек”, заяви преди време певецът.

В началото на връзката музикантът не вземал на сериозно брачната институция. С времето любовта към чаровната сръбкиня го накарала да преосмисли позицията си. Ивана е оперна певица и разкрива, че музиката е постоянна тема между нея и Наско.

„Той започна да разбира от опера, както и аз от рок музика. В момента имам предимно в Словения и Сърбия участия”, откровена е певицата. Тя ще пише докторат по оперна режисура и твърди, че вижда бъдещето си свързано със сериозната музика. Рокаджията пък призна, че е свикнал с цветущия език на сръбкинята.

“За тях псувнята е като “Добър ден”. При нас е от лоши чувства, а при тях – вметнати фрази от ежедневието.”

Двойката сподели, че пропуска сутрешната закуска, защото обича да си поспива до късно. Но затова пък вечер се развихря купонът – с китари, музика и много гости.