След като грабна мечтания "Оскар" за ролята си на Желязната лейди, сега Мерил Стрийп ще се превъплъти в образа на Жулиета.

Това ще се случи само веднъж – на 18 юни в театрална постановка на открито от поредицата "Шекспир в парка", с което ще бъде отбелязана 50-годишнината от началото на тези спектакли, пише inews.bg.

В ролята на Ромео ще влезе Кевин Клайн, с когото Мерил си партнира в "Изборът на Софи". Двамата ще дадат най-доброто от себе си на сцената на Delacorte Theater в Central Park в Ню Йорк.

"Вече 50 години Delacorte Theater е сцена на най-добрите американски актьори. "Ромео и Жулиета" ще бъде тържество на таланта на тези актьори, любовно писмо до Delacorte, Central Park и Ню Йорк", заяви творческият директор на театъра Оскар Юстис.

Билетите за представлението започват от внушителната сума от 1500 долара, но все пак ще има и няколко безплатни билета, но те ще бъдат пуснати в деня на спектакъла, съобщи в. New York Daily News.

Това няма да бъде първа съвместна театрална изява на Стрийп и Клайн – двамата вече участваха през 2001 г. в "Чайка" на Чехов и в "Майка Кураж и нейните деца" на Бертолд Брехт, също от поредицата спектакли "Шекспир в парка".

За Мерил Стрийп участието в "Ромео и Жулиета" ще бъде шесто на сцената на Delacorte Theater, а за Клайн – десето.

Заглавна снимка: Getty Images/ Guliver