Бившата приятелка на Багата – Златка Димитрова, иска да го види, но при него в „Пирогов” влиза единствено майка му.

Това разказва пред „Монитор” Черната Златка. Всички останали, които се интересуват за състоянието му, получават информация от лекарите пред реанимацията.

„От 10 месеца нямам нищо общо с Благой, той си има нова приятелка, аз също имам приятел. Но чисто човешки съчувствам за това, което стана. Той е много кротък и миролюбив човек абсурд е да тръгне да напада някого. В началото след инцидента беше много, много зле. Животът му наистина висеше на косъм. Аз поддържам връзка със сестра му и от нея получавам информация. Единствено на вас ще кажа, че сега той е много добре, в сравнение с това, което беше, но има опасност от инфекции и усложнения и го държат в стерилна среда. Затова само майка му влиза при него. Аз също исках да го видя, но засега това е невъзможно. Хубавото е, че приятелите му го подкрепят - той има верни приятели”, разказа пред вестника Златка Димитрова.

„За нас се пишат какви ли не неща в жълтите медии, както и за Благой, но в голямата си част са измислици и лъжи”, коментира Златка Димитрова  Приятелят на Багата - Краси Младенов, вчера бе в „Пирогов”, за да се информира за състоянието му. Те не ни пускат, но ние идваме да питаме лекарите обясни друг от аверите на ранения спортист.

Състоянието на Благой Иванов се подобрява, затова лекарите му слагат по-малко упойка, с която да го приспиват. Медикаментозната кома се прилага на всички пациенти, които не могат да дишат сами, обясняват лекари от „Пирогов”. В часовете, когато не спи, той е в съзнание и може да контактува с примигвания и движения.

ММА боецът беше намушкан с нож в сърцето при меле между две компании в бар „Айс” на столичната ул. „Граф Игнатиев” рано сутринта на 26 февруари т.г. След сбиването полицията задържа 23-годишния Даниел Стефанов-Дъмпела, който е основният заподозрян за инцидента.