Двойна охрана пази неотлъчно Благой Иванов - Багата, който  близо месец  вече се бори за живота си в Централната реанимация на "Пирогов". Полицейското присъствие пред  вратата на отделението, в което лежи наръганият ММА боец, е удвоено от вчера.

Причина са oптимистичните прогнози, които дават лекарите за здравето на спортиста. Още във вторник стана ясно, че Багата се е събудил и е добре. Състоянието му обаче все още не позволява да даде показания пред полицаите за мелето в столичния клуб, където бе жестоко наръган.  Лекарите, които наблюдават Благой, категорично са забранили на следователите  да  се доближават до пациента, тъй като спортистът все още е много слаб и състоянието му не е стабилно.

До него във вторник вечерта е допуснат само баща му. Според санитари боецът разпитвал татко си защо е в болница, колко време е лежал и кой го е наръгал. Бащата обаче бил инструктиран предварително от лекарите да не говори за инцидента, както и за това, че синът му лежи повече от месец в кома.

До леглото му за 15 минути всеки ден била допускана и годеницата му Любина. Практиката обаче била прекратена след събуждането му.

''Не трябва да се вълнува ни най-малко. И на нас не ни дават вече да влизаме в стаята, когато е буден", обясни един от полицаите, които  охраняват   Багата. Според него денонощният пост пред стаята на боеца се налага от съображения за сигурност, взети от прокуратурата, но няма повече сведения. 

Само за един месец Багата отслабна с 30 кг и бъбреците му отказаха. Затова се наложи той да бъде поставен на хемодиализа. Силни антибиотици пък бориха сепсиса, който можеше да се окаже смъртоносен за спортиста.

В момента той продължава да е на хемодиализа и кръвта му се източва и прелива, за да се пречиства. Той е в интензивно отделение и въпреки че е събуден и диша сам, няма да бъде изведен в стая, категорични са хората от персонала. „Всякакъв стрес е противопоказен. Организмът му първо трябва да закрепне, преди полицаите да започнат да го разпитват", категорични са от ''Пирогов". Медиците не дават и пиле да прехвръкне близо до Благой и правят всичко възможно да закрепят крехкото здраве на спортиста.