Не е тайна, че и класирането на финала, и спечелването на ''Евровизия'' е въпрос на политика и държавна подкрепа. Точно по тази причина нашите изпълнители никога не са имали големи шансове.

Сега обаче можем да станем свидетели на обрат в класациите и развоя на целия конкурс.

Министър-председателят Бойко Борисов ще пътува до Азербайджан месец преди голямото музикално събитие. Явно тази година лидерът на управляващата партия в страната е решил да вземе нещата в свои ръце и да помогне на тазгодишната победителка. Премиерът ще ходатайства за българската изпълнителка и ще каже няколко хубави думи за нея, пише kliku.bg.

Песента на Софи Маринова – ''Любов без граници'', ще прозвучи в Баку на 24 май. Певицата носи голяма отговорност относно представянето си, тъй като за българите това е светла дата – Деня на славянската просвета и култура. Софка е притеснена да не се изложи навръх празника и да посрами цялата ни нация.

Дори да не стигне първото място, Софка така или иначе пак записа голям напредък. Вече се носят слухове из публичното пространство, че ще правят Ромския славей депутат от ГЕРБ. Сега пък изкочи и новината, че лично Бойко Борисов ще лобира за нея пред чуждестранните си колеги.