Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова подкрепи инициативата за Стилиян Петров.

На 19-и в 19,19 часа на Националния стадион “Васил Левски” се събират всички желаещи да се отправи послание за по-бързо оздравяване към капитана на националния ни отбор, който страда от левкемия. Пиронкова разпространи статията на “24 часа” в профила си в Tуитър. Желание да се присъедини изказа и Елица Тодорова, най-добрата ни представителка на Евровизия.

Бившите съотборници на Стилиян Петров в Селтик Нийл Ленън и Джаки Макнамара пък тръгват пеша днес в подкрепа на своя приятел. Ленън, който е мениджър на Селтик, и Макнамара, който води Партик Тисъл, ще преминат 10 мили (около 16 км) по улиците на Глазгоу. Това е поредната инициатива, в която Ленън участва, за да подкрепи Петров. Той вече води “детелините” в мач от първенството с фланелка с №19 и фамилията на българина.

“Утре ще вървя 10 мили пеша в подкрепа на моя приятел Стилиян Петров и други болни от левкемия. Надявам се и други хора да участват”, написа Нийл Ленън на профила си в Туитър.

Участието на Ленън и Макнамара е част от похода на бившия състезател по крикет сър Йън Ботъм, който вече 27 години прави пешеходни преходи в подкрепа на борбата с левкемията. Той започва през 1985 г., когато преминава 900 мили. През тази година 56-годишният благородник ще премине общо 160 мили в 10 града.

Източник: