Деймън Олбърн заяви в интервю пред The Guardian, че е силно вероятно концертът на Blur по време на Олимпийските игри тази година, да бъде и последен за групата. Тяхната изява ще отпразнува края на летните игри на 12 август.

Запитан за бъдещето на Blur и дали групата ще се събере отново за изява, певецът потвърди, че това няма да се случи. Той добави още, че бандата ще представи ново парче по време на въпросната изява, но други записи едва ли ще последват: "Надявам се, че това е истината: че ще приключим по точно този начин".

Blur се разделиха през 2003 г. и се събраха отново пет години по-късно за серия от фестивални участия, включително и по време на Glastonbury през 2009 г.

Олбърн разясни и причините за прекратяването на съвместните записи с Греъм Коксън, Алекс Джеймс и Дейв Раунтрий: "За мен е доста лесно да записвам с Греъм... С другите двама, обаче, ми е трудно да се свържа. Приятно е, когато свирим на живо - все още е магическо - но записите на нов материал и обменянето на музикалните ни разбирания... доста е трудно."

Деймън проговори и за виртуалната поп група Gorillaz, чиято съдба най-вероятно ще последва тази на Blur заради творческите различия между него и Джейми Хюлет. "Мисля, че по време на последния (ни) запис идеите ни бяха доста противоречащи си", каза Олбърн.

В момента певецът е посветил времето си на промотирането на самостоятелния си албум и "фолк опера" проект - "Dr Dee".Не не си отивай, ще ни бъде мъчно - Gorillaz пред разпадане.

Източник: