Невъзможното ще се случи. Слаш и Аксел Роуз ще застанат отново един до друг. Guns N' Roses ще се съберат в оригиналния си състав за пръв път след 16 години.

Повод за доскоро немислимия риюниън е въвеждането на бандата в Рокендрол залата на славата в Кливлънд на 14 април. Легендарните музиканти ще бъдат представени от не по-малко известните си колеги от група Green Day, които ще произнесат встъпителната реч.

Още преди месец кийбордистът на Guns Дизи Рийд намекна, че бандата може да се събере в оригинален състав, но не е планирано да се качат заедно на сцената за лайв изпълнение.

"Не мога да предвидя как точно ще се стекат обстоятелствата. Това е едно от онези неща, за които нямаш ясна представа, но си сигурен, че всичко ще е супер. Просто ще подходя към това с добро настроение, с ясна мисъл и благодарност в сърцето си", каза Рийд. Бившият барабанист Мат Соръм пък добави:

"Ще седим всички на една маса, така че би трябвало да е готино. След като хапнем малко, кой знае... може пък някой да стане и да иска да посвири. Не знам. Не съм този, който трябва да каже, но се надявам да се случи."

Guns 'N Roses направи последното си голямо участие в оригинален състав през 1994 г. След тази ключова година членовете на бандата започнаха да напускат един по един вокалиста Аксел Роуз. Краят на легендата дойде, когато през 1996-а от групата си тръгна и виртуозният китарист Слаш, двигателят на бандата.

Оттогава се твърди, че Аксел, който все още изнася концерти под името Guns 'N Roses, не говори с нито един бивш колега, като е особено враждебен към основния си конкурент Слаш. Китаристът с вечно къдрава коса и шапка пук стартира супер успешна солова кариера, като за последните две години, направи два албума, втория от които излиза до месец.

Българската публика пък ще може да се порадва на Guns само с Аксел, който за повечето меломани е достатъчен, съвсем скоро в София. Бандата пристига за пръв път на фестивала Sofia Rocks на националния стадион "Васил Левски". В двuдневния маратон на 7 и 8 юли ще се включат още Godsmack, Iggy and The Stooges, Clawfinger, Kaiser Chiefs и гласът на Foreigner Лу Грам.