Актрисата Натали Портман става посланик на благотворителна организация, помагаща на младежи в развиващите се страни, съобщават британски медии.

Носителката на Оскар за главна женска роля, тази година стана майка за първи път. Изглежда синът й Алеф я вдъхновил да стане най-новият посланик на организацията "Free the Children" ("Освободете децата")

"Като майка и нов посланик на организацията съм благодарна на "Free the Children", че ми дава възможност да споделя страстта и любовта си към децата чрез значими действия, подобряващи образованието и лидерството на младите жени в идните години. Надявам се и други хора да се присъединят към мен в тази важна кауза", обяснява гордата актриса.

Портман, която е лице на козметичната линия на Диор, избра едно от червилата на марката, което да бъде продадено на търг, а средствата от него ще бъдат предоставени за финансиране на стипендии за момичета от средни училища в Кения.

Целта на благотворителната организация е да помага на младежите да преодоляват препятствията, които им пречат да бъдат активни граждани на света. Организацията разработва специални програми, с които образова хиляди младеци от Северна Америка и Обединеното Кралство.