Кали получи специалната награда за вокално майсторство на наградите "Нов фолк".

Минути след награждаването, тя сподели:

"Това е най-голямата награда, която съм получавала досега - тази и една от "Златният мустанг", пак за живо изпълнение. Истината е, че човек трябва да ме чуе на живо, за да разбере, че заслужавам тази награда, защото на запис гласът ми е малко по-различен. Тези, които са ме чули на живо, знаят какво преживявам в момента" - обясни тя, пише signal.bg.

Кали заяви, че в досегашната си кариера е била безкомпромисна по отношение на живото изпълнение при всяка своя сценична изявя и е убедена, че публиката оценява това. "Винаги съм пяла на живо и ще продължавам да го правя" - подчерта певицата.

Фолк звездата поясни, че дори техниката невинаги да e ок, дори и да се е случвало да има здравословен проблем, за нея от изключителна важност е да бъде искрена към публиката.

"Опитвала съм се, когато съм била много болна, да не пея на живо - не става, не! Това могат да го потвърдят хората, които са били на такова участие. След втората песен спирам и казвам: Вижте, аз съм човек, разболях се, уморена съм, пресипнала съм... Ще ви пея на живо, но няма да звучи добре, защото гърлото ми не е добре, не съм машина, аз съм човек... И те започват да ме аплодират и са много доволни, че аз съм искрена с тях. На четвъртата песен идва глас, не знам откъде, идва. Може би защото се отпускам и не се притеснявам, защото съм ги уведомила, че има проблем" - разказа тя.

Кали призна и какво не е успяла да се научи за толкова години на музикалната сцена:

"Ето това не се научих.../сваля обувките с високи токчета и стъпва на бос крак, като внимателно подрежда елегантните си обувки/. Не се научих да ходя с рокли, не се научих да изкарам участието си на високи обувки и тенденциозно, на психическа основа ли - не знам, пея, пея, но като се събуя боса, започвам да пея в пъти по-добре, от това, което правя на токчета, защото не съм сигурна, когато съм върху тях и започвам да мисля как да се задържа на краката си, как да не се пребия" - обясни с усмивка изпълнителката.

*Снимка: podtepeto.com