Мишо Шамара, познат още и като Big Sha, определено не изглежда като човек, на когото му дреме особено много от хорското мнение и едва ли би крил любопитни факти около колоритната си персона.

Въпреки това, има неща, които не сте подозирали за култовия рапър. Ето пет от тях:

С гордост варненската знаменитост признава, че като малък е бил доста добър по математика. Казват, че хората, на които им се отдава словото, не са особено добри в точните науки. Явно това не важи за човека с едни от най-добрите рими в България, който е изкарал отличен 6 на входящия изпит за техникума. Решил задачите за трийсет минути, при условие, че имал на разположение 5 часа.

В същия този техникум записват Мишо в духовия оркестър, за да свири на туба, но той, в типично негов стил, им казва, че не го намира за особено мъжествено, а и няма време за музика, заради усилените си тренировки по карате. Между другото, в този спорт той става втори в България за своята категория. По онова време Мишо тежи 55 килограма.

Видимо спортна натура, Big Sha не се е разминал с някои сериозни травми в живота си. Чупил си е врата, падайки върху главата си при изпълнение на задно салто. Да, определено звучи страшничко и напълно разбираме, че сега рапърът не желае да изпълнява подобни акробатики от онзи доста неприятен момент насам.

Свикнали сме да го виждаме в мега скъпите видеоклипове към хитовите му парчета как шофира какви ли не лъскави возила, но едно от нещата, които не знаехте за него е, че първата му кола е била Шкода 120, а втората – полско фиатче. „От онези – най малките на света“, с усмивка разказва Big Sha.

Ето нещо, което наистина ни изненада. Седем години Мишо е бил строг вегетарианец. Общо взето тийнейджърските му години са преминали без консумация на месо и животински продукти. До навършването на 22 години Big Sha го е карал стабилно на зеленчуци. Как е преминал отново към мръвката не знаем, но лошо няма.