Джеймс Маккартни, синът на Пол Маккартни, е ентусиазиран да The Beatles на новото поколение, а групата да включва децата на бившите членове на ливърпулската четворка, пише британския в. "Телеграф".

Идеята е развълнувала синовете на Джон Ленън (Шон Ленън, който има успешна самостоятелна кариера) и Джордж Харисън (Дани Харисън), но Зак, който също като баща си Ринго Стар е барабанист, не е изразил желание да участва. Според Джеймс е възможно формацията да привлече другия му син, Джейсън, който също се занимава с музика.

Джеймс Маккартни е работил по три албума на баща си, както и по посмъртен проект с песни на покойната си майка Линда. От своя страна сър Пол е копродуцент на двата солови албума на сина си. Двамата неведнъж са излизали и заедно на сцената за съвместни изпълнения. Със сформирането на ново поколение "бийтълси" Джеймс се надява да изпълни детската си мечта да направи нещо "по-голямо от The Beatles".

Дани Харисън също дебютира в музиката покрай баща си. Той участва като китарист в Brainwashed (2002), финалния албум на Джордж Харисън, който умира от рак през 2001 г. Дани е в момента фронтмен на групата Thenewno2, които в момента записват втория си албум.

Зак Старки, синът на Ринго Стар, може да се похвали с вече дълга и разнообразна кариера в музиката, която включва и съвместна работа с групи като The Who и Oasis. Брат му Джейсън също се изявява зад ударните инструменти, но няма много информация за изявите му.

С най-успешна кариера от наследниците на The Beatles е Шон Ленън, който през предходното десетилетие записа три успешни албума и работи по проекти с Моби, Soulfly, Мариан Фейтфул и майка си Йоко Оно. Той също така се изявява като актьор и филмов продуцент. По-късно тази година се очаква появата на комедията Alter Egos с Шон в главната роля.