И сърфистите на Градина получиха своя фествал. Sozopol Fest запълва празното място в картата на българското черноморие, нареждайки се до рок концертите в Каварна и Spirit of Bourgas.

Вторият епизод е също толкова амбициозен колкото първия с макар и не най-известните изпълнители. Previously on Sozopol Fest - на фестивалната сцена видяхме Incognito, Jazzanova, Nik Weston, Kraak & Smaak, Белослава, Миленита и още няколко иконични имена.

Тази година фестивалът прави още една крачка към статута на хаус и фънки фестивал от световна величина. На 29 юни на фестивалната арена ще стъпят бруклинската банда Tortured Soul, за да разтанцуват фестивалната публика с нюйоркски соул, денс и хаус. Създадени от семплото, но авантюристично схващане, че съвременната денс музика може да бъде изпълнявана изцяло на живо, Tortured Soul пълнят зали и дансинги със своите уникални live изпълнения.

След Tortured Soul за първи път в България като част от Европейското си турне ще се развихрят южноафриканските хаус „диаманти“ Black Coffee и BUCIE. Имайки предвид метеоритната скорост към славата, която постигна Black Coffee няма как да избегнем горното определение, но тук става дума и за нещо повече: Black Coffee е пионерът на истинския афрополитен хаус: домашно приготвен и възпитан в клубовете на Йоханесбург, водачът на нови тенденции; културен феномен - модерен и ориентиран към бъдещето. Наскоро той влезе в книгата на Гинес за най-дългия DJ сет –той пуска масивните 60 часа с една ръка за неговата благотворителна организация "The Black Coffee Foundation", посветена на деца с увреждания в Южна Африка.

Втората нощ от Sozopol Fest на 30 юни е запазена за друго космополитно име. DJ Spinna е творчески талант, който в световен мащаб надхвърля музикалните жанрове и ограничения. Необикновен DJ, продуцент и ремиксатор, DJ Spinna е легенда сред световните имена на hip hop, house и soul сцената.

От американския ърбън бийт ще се ориентираме към другата страна на земното кълбо, но ще запазим стила, защото на сцената след Spinna ще стъпи най-фънкарската банда на Япония и най-японската банда сред фънк бандите – Osaka Monaurail.
Osaka Monaurail вече 17 години са най-добрата японска фънк група. Стилът им е повлиян от James Brown, Mаrva Whitney, Bobby Byrd, Lyn Collins, Lee Austin, Curtis Mayfield, Isaac Hayes.

След японския фънк на диджейския пулт ще заеме мястото си Aaron Dae. Aaron Dae започва своята кариера през 90-те в златните дни на нюйоркската рейв и клубна сцена, а стилът му узрява в клубове като Tunnel, Twilo, Vinyl и Limelight. SunDae, лейбълът, който Aaron създава, след като се мести във Филаделфия, се превръща в задължителна спирка в кариерата на музиканти като Hector Romero, Andy Caldwell, Josh Wink и др.

Българските имена, които ще закрият втората вечер на Sozоpol Fest и заедно с публиката ще посрещнат изгрева, ще бъдат Белослава, групата Dirty Purchase, DJ Marten, DJ Ihou плюс още няколко имена, които ще разберете малко по-късно. 

На плажа 36 часа без прекъсване ще звучи музика в стиловете соул, денс, фънк, афробийт, хаус, диско, лаундж, ню джаз.
В дневната част на Sozopol Fest посетителите ще имат възможност да се научат или да поупражняват своите kite, windsurf и wakeboard умения, да разпуснат в chill-out зоните или да открият още много други забавления, които ще се случват в рамките на фестивала. Първите 500 билета за двата дни на Sozopol Fest са на цена от 60 лв.
1 ден – 40 лв. на предварителна продажба от eventim.bg/ 45 лв. на място
2 дни – 75 лв. на предварителна продажба от eventim.bg/ 85 лв. на място
Място за палатка: 1 ден – 3 лв./2 дни – 5 лв.