Ивайла Бакалова е родена под друго име.

Бившата „Мис България“ е била записана в регистрите първоначално като Людмила Миткова Генчева.

Това разкри пред „България Днес“ осиновителят й Божидар Бакалов. Майка й я кръстила на Людмила Живкова, която починала в същия месец и година, когато е родена Ивайла.

„Майка й писа писмо до Тодор Живков, в които разказала, че детето ще носи името на Людмила, не знам дали получи в замяна някакви подаръци“, припомня си Бакалов. Той е осиновил децата когато те са на 3 години.

Твърди обаче, че близначките са негова кръв. Той имал краткотрайна връзка с майка им Божидара, която е с около 15 години по-възрастна от него. След няколко месеца тя му се обадила и му съобщила, че е бременна от него с близнаци и смята да задържи децата. Междувременно се оженила за Митко Митков и родила по време на брака с него, пишат от lifestyle.bg

Три години по-късно пътищата й с Божидар отново се пресекли, Бакалов решил да се ожени за нея и да осинови момиченцата. „От декларацията за осиновяването им става ясно, че Ивайла първоначално е била записана като Людмила“, обясни Бакалов. „Майка им искаше да ги дава за осиновяване, да ги раздели. Точно затова реших да ги осиновя аз. Майка им естествено им е разказала друга версия и аз не мога да им се сърдя, че вярват на нея“, казва бащата.

Когато ги осиновил, той прекръстил Людмила на Ивайла - на името на баба й Иванка. Искал да даде името Катерина на Божидара, но тя го зарекла да не го прави. Така си останала със старото име.