Филмът "Джак и Джил" на комика Адам Сандлър е големият "победител" на наградите "Златни малинки".

Лентата счупи рекорда и получи 10 отличия във всички водещи категории, сред които за най-лош филм на 2011 г и най-лоши актьорски изяви, пише 24chasa.bg.

За първи път тази година "Златните малинки" бяха връчени на 1 април - на Деня на хумора, но и на глупостта. Досега церемониите се провеждаха в навечерието на Оскарите. Това помагаше бързо да се забравят филмовите провали. Всички актьори от "Джак и Джил", в това число Ал Пачино, Адам Сандлър и Кейти Холмс споделиха и отличието за най-лош актьорски състав. За присъждането на призовете гласуваха общо 650 членове на Фондация "Златна малинка".

За първи път в 32-годишната история на Фондация "Златните малинки" един филм печели антинагради във всички категории, както за самия филм, така и за представянето на актьорите, за режисура и сценарий.

Самият Сандлър спечели в категориите за най-лош актьор и най-лоша актриса за ролите си на главните герои, мъж и жена, в "Джак и Джил". 45-годишният актьор спечели също антинаградата за най-лоша екранна двойка, както и за най-лош сценарий.

Още при обявяването на номинациите организаторите на церемонията заявиха, че това е абсолютен исторически рекорд, който почти двойно е надминал предишния "лидер" Еди Мърфи.

Ал Пачино, който играе самия себе си във филма, получи антиотличие за най-лош актьор в поддържаща роля, а Дейвид Спейд беше "удостоен" с антинаградата за най-лоша поддържаща актриса за ролята си на Моника.

Покритата със златна боя пластмасова малина на постамент, увенчан с кинолента, се присъжда от международно жури, в което влизат 650 пишещи за кино журналисти от 20 страни.