Александър Деянов - SkilleR и Адриана Николова - Pe4enkata спечелиха световните титли при мъжете и жените на провелия се в Берлин Beatbox Battle World Championship 2012.

Във финалния батъл SkilleR победи категорично френската бийтбокс звезда Alem, след като в сблъсъка на полуфинала отстрани шампиона на Великобритания за 2009 година - Reeps One, пише avtora.com

Бързата уста на Изтока, както наричат SkilleR, елиминира и шампиона на Великобритания за 2011 година - Ball Zee, от когото седмица по-рано изгуби в заключителния етап на Grand Beatbox Battle 2012, класирайки се на второ място.

България си има победител по бийтбокс и в категория "жени", защото Адриана Николова - Pe4enkata от Плевен спечели заслужено световната титла, след като на големия финал се изправи срещу представителката на Франция - Freshbox.

В свое интервю братът на поп певицата ЛиЛана бе споделил, че обожава работата си. Той разказа, че когато е само дете започва да имитира звуци, предимно на различни животни, а по-късно - музикални инструменти.

"По 8 часа на ден го правя. Гледам да съчетавам таланта с много постоянство и много практика. И наистина, резултати са добри. Това е моята работа. Много хубава работа си имам", бе споделил световният шампион по бийтбокс.