От днес капитанът на България и на "Астън Вила" Стилиян Петров попада под грижите на проф. Дейвид Линч и екипа му, научи "Стандарт".

Съименникът на прочутия американски режисьор е един от най-големите специалисти в изследването и лечението на левкемия в Англия. Той е толкова добър в своята област, колкото е неговият адаш в киното, издадоха от Острова.

Професор Линч е шеф на клиниката по хематология към University College London (UCL). Той също така е и президент на Британското дружество по хематология.

Тясно свързани с UCL са University College Hospital и Royal Free Hospital. В една от двете лондонски болници ще бъде лекуван Стилиян, след като днес му бъде поставена още по-точна диагноза. Клиниките разполагат с най-модерната апаратура и си сътрудничат с прочути американски болници и изследователи от чужбина.

Професор Линч работи и за благотворителната организация Leukaemia & Lymphoma Research, която е основана през 1960 г. Нейн патрон е принц Едуард - дукът на Кент, а президент - сър Йън Ботъм, легендарен играч по крикет и бивш капитан на Англия, който дава милиони паундове за лечението на левкемия.

На организацията помага също и бившият английски футболист Джеф Томас, който преди няколко години пребори коварната болест (неговата изповед четете по-долу).

През 2010 г. Leukaemia & Lymphoma Research обяви UCL за най-добрия център в Англия по изследване и лечение на рака на кръвта. "Стилиян има големи шансове да пребори болестта, защото левкемията е лечима, пише в. "Стандарт".

Статистиките не означават нищо, тъй като малцина на неговата възраст, при това спортисти, се разболяват", каза пред "Телеграф" Крис Бънс, шеф на изследователския екип към Leukaemia & Lymphoma Research.