Световният номер едно в тениса Новак Джокович победи в два сета 6:2, 7:6 (7:1) петия в света Давид Ферер в сблъсъка им от 1/4 финала на турнира от сериите "Мастърс" в Маями.

Сърбинът трябваше доста да се потруди, но след час и 53 минути игра все пак триумфира в мача.

В първия сет Джокович играеше почти перфектно и с два пробива сломи съпротивата на Ферер, който изглежда нямаше отговор на играта на своя съперник.

В началото на втория сет доминацията на сърбина продължи и той проби подаването на своя съперник. След това обаче дойде ред на един от най-вълнуващите геймове в мача. Двамата тенисисти се нуждаеха от повече от 13 миунти, за да излъчат победител в него, като в крайна сметка Ферер върна пробива и изравни резултата.

След това испанецът дори стоеше по-добре на корта, но с много усилия Джокович успяваше да печели своите геймове и дори направи пробив за 5:4. Веднага след това обаче Ферер върна пробива и спечели своето подаване, след което бе на косъм да стигне и до нов пробив и да спечели сета, но Ноле отново оцеля и изравни резултата до 6:6. В тайбрека обаче сърбинът бе безпощаден и в крайна сметка спечели със 7:1 и така затвори и мача в своя полза.

Източник: