Емилия умишлено страни от медиите, когато няма новини в професионален план, които да сподели с публиката.

"За да гостуваш в едно интервю, трябва да имаш какво да кажеш. Искам да говоря за професионалните си неща като изпълнител" - казва тя пред "Съпругите" на "Станция Нова".

На Годишните награди на телевизия "Планета" изпълнителката с най-лиричен глас получи приз "Баладичен хит на 2011 година" за песента "Грешница", с която спечели симпатиите на публиката.

"Не го очаквах този приз. Песента се приемаше много добре по участия. Тя ми е подарък от Мария Кехайова, която беше много популярна преди 10-11 години. Обадих й се и я помолих да ми разреши да изпея тези песен. Не знам сега дали почитателите ми са я харесали в мое изпълнение, но по някакъв начин я съживих" - разказва тя. Междувременно чувствената балада оглави и класацията на Signal.bg "Попфолк хит".

Емилия признава още: "Като всеки човек съм била и грешница, и съм правила и добри неща. Всички грешим. Не съм идеална в никакъв случай. Най-вече правим грешки към близките хора... Аз прощавам в рамките на нормалното. Грешките, които моите близки са допускали към мен, умея да прощавам, но когато грешките станат много, не съм човек, който ще прощава няколко пъти. Всеки човек трябва да има втори шанс" - убедена е изпълнителката.

"Имам малко приятели, но знам, че и в 5 часа сутринта да им звънна ще станат и ще направят това, което искам" - казва тя и е на мнение, че покрай известните винаги гравитират някои особи, които искат да са в тяхното обкръжение заради облаги. "Колко врагове имаме, само и само да извлекат някаква изгода. Покрай себе си имам много такива хора... Аз допускам само тези, които са ми доказали приятелството и най-вече мога да разчитам на тях - тези хора, които ме познават още преди да стана певицата Емилия, преди да вляза в "Пайнер" и да стана известна" - подчертава фолк звездата.

Заради отдадеността на професията си, тя се е лишила от възможността да посвети повече време на сина си. "Много неща съм изгубила с детето си. Нашата работа е свързана с много участия, снимки, през другото време, през което се предполага че трябва да почиваме - тренираме, правим разни процедури, които ни възстановяват. Загубила съм много моменти с малкия Иван и понякога много ми е мъчно" - споделя певицата.

Емилия не крие, че е щастлива с близките си хора, които са край нея и й помагат. Умее да отстоява себе си, но в никакъв случай не може да каже, че има всичко. "Поставям си цели и мечти и гледам да ги сбъдна" - споделя тя и подчертава: "В момента се чувствам много спокойна и, за щастие, кариерата ми върви много добре".

Темата за приятелството в попфолк жанра често се обсъжда в медийното пространство, но е очевидно, че истинските приятелства, които изпълнителите имат, не са с техни колеги.

"Нямам приятелки сред колежките, говорим за истинско приятелство, защото ние сме конкуренция. Не мога и да кажа, че има злоба, това са преувеличени неща. Аз с колегите проблем почти съм нямала - и с Галена си общуваме много често, и с Десислава, и с Малина... Но да кажа, че сме добри приятелки, не мога да кажа. На тези колеги, с които сме започнали заедно, много им се възхищавам. Има колеги, които много работят, а конкуренцията ти дава сили да продължиш" - разсъждава Емилия, допълват от signal.bg.