Името на Орландо Блум, станал прочут след участието си във „Властелинът на пръстените”, „Троя” и „Карибски пирати”, повече от 10 години не напуска списъка на секссимволите на Холивуд.

Това не се промени дори след сватба му с австралийския топмодел Миранда Кер.

Освен на жените Блум е любимец и на четириногите си.

В дома си той гледа няколко песа: като се започне от бултериер и се свърши със супермодерната сред холивудските звезди порода – йоркширски териер, който единствен има разрешение да спи в леглото му. Има дори и бездомник, който „осиновил” направо от улицата.

Сърцето му се свило, като го видял примрял от глад да се скита, и без да обръща внимание, че не е от сой, го прибрал в дома си. За разлика от повечето световни знаменитости, които се хвалят с породисти елитни животни с блестящо родословие, за Блум било все едно, каква порода е кучето и въобще дали има родословие.

Така „парцаливата” топка се включила в отбора на домашните му любимци. За всички тях актьорът полага изключителни грижи – лично приготвя храната им, разхожда ги и ги води на фризьор и маникюр.

Не може да му се отрече и известна доза практичност - кучетата от големите породи му осигуряват безопасността, а малките му правят компания на светски коктейли, снимки и по време на ваканциите.

Орландо безумно обича всички, но все пак отдава предпочитание на йоркширския териер Сайди. Любимецът му веднага привлякъл вниманието на журналистите. Покрай прочутия си господар и Сайди получил „порция” слава. Това безсъмнено се отразило и на характера му, който въобще не е лек. Капризен е към храна, суетен и доста свадлив, пише в. Монитор".

Това налага любвеобилният Блум собственоръчно да му готви, защото не може да се довери нито на своите готвачи, нито да разчита на фабричните храни. Така че му се налага да върти черпак и за кучешките прищевки.

Двамата със Сайди редовно посещават кучешките площадки – за да може четириногият редовно да общува със себеподобните си и да не се чувства самотен. Не по-малко време и внимание Блум отделя на външността на Сайди.

Защото кучето трябва да изглежда не по-зле от своя звезден стопанин. Излизайки заедно, той често остава под „под светлините на прожекторите” и под зоркия поглед на журналистите. Още повече че актьорът постоянно е преследван от папараци, които само това и чакат – да заснемат двамата в неугледен вид.

Така че и стопанинът, и кучето винаги изглеждат великолепно, независимо дали позират в студио, или са на сутрешна разходка в парка. Орландо влага немалко време и пари, водейки Сайди в кучешки салон за красота, където косматият дребосък минава през пълна програма: нова прическа, маникюр и избелване на зъбите

Така дребосъкът има всички шансове да дели звездната слава на своя господар. Веднъж по време на участие в британско телевизионно шоу Сайди се нахвърлил върху кучето на друг от участниците в програмата. За да не избухне скандал, Орландо предложил на стопанина му, да се видят отново, не под прожекторите.

Да запознаят животните и да се опитат да ги помирят. Не за първи път Сайди проявява характер. Капризният пес е известен в артистичните среди с агресивния си характер, който обаче проявява само към четириногата конкуренция. Вероятно със зъби единствен той си е извоювал правото да дели постеля с Блум.

Преди време близки приятелки разказали пред журналисти, че Блум позволява на своя любим йоркширец да спи заедно с него в леглото и дори да го ближе. Според представителки на нежния пол, с които преди време бил близък, той толкова обичал кучетата, че доброволно разхождал питомците им. А когато се разделял с тях, тъгувал повече за четириногите, отколкото за тях самите.
Новото амплоа на актьора сякаш не изненада публиката. Блум се изяви и като писател. Неотдавна на сцената на Лондонския кралски театър се състоя успешната премиера на негова пиеса

Създаването й било свързано с отвъдни сили. Според Блум всичко започнало с това, че веднъж на сън му се явил стар човек в старомодни дрехи, който се представил като... Уилям Шекспир. След кратка размяна на любезности той обещал да предаде на Орландо своята писателска дарба.

И от този момент редовно му се присънват сюжети на нови пиеси, при това след като се събуди той ги помни в най-дребни подробности и веднага ги записва на хартия. Блум твърди, че вече има готови три нови пиеси, видени на сън, и в най-скоро време е готов да ги представи пред съда на публиката.