24-часова охрана пред ''Пирогов'' бди за спокойствието на намушкания с нож Благой Иванов-Багата.

Спортистът, който се прочу в ММА-битките лежи в реанимацията на лечебното заведение от 26 февруари, когато пострада при меле в столичен бар. Шампионът претърпя две операции, но състоянието му остава без промяна, съобщават за вестник ''Всеки ден'' от ''Пирогов''.

Въпреки това пред болницата неотменно стоят 5-6 яки охранители, които оглеждат всеки, който мине покрай тях. Застрашителния вид на момчетата респектира и персонала и пациентите на лечебното заведение.

Според запознати приятелите на Багата се притеснявали от покушението срещу него, заради нещата, които може да разкаже на разследващите от фаталната нощ на инцидента.

От полицията също потвърждават, че има оперативна информацията готвено второ покушение срещу Багата. Целта била той да не свидетелства срещу люлинската банда на Дъмпела. Затова и пред болницата през цялото време стоят охранители, а дежурните полицаи в ''Пирогов''вече ги познават и не се притесняват от присъствието им.

На този етап състоянието на спортиста остава непроменено, а според лекарите дори по-тежко. Причината е, че докато лежи в изкуствена кома , мускулите му атрофират и тялото му вече прилича на желе.

''Цяло чудо ще е, ако стане на крака, защото организмът му е съсипан. Ще му трябват три месеца само да проходи'', обясняват медици.