Дженифър Лорънс разкри, че първоначално била против идеята за екранизация на книгата "Игрите на глада", предаде Digital Spy.

Филмът, направен по бестселъра на Сюзан Колинс, разказва за дистопичното бъдеще, в което деца са принудени да се бият до смърт в игра, предавана на живо в отделните окръзи на държавата Панем.

В интервю за Stylist 21-годишната актриса, която изпълнява главната роля на Катнис Евърдийн, обяви, че била голям фен на книгите преди да чуе за идеята те да се появят на голям екран, пише inews.bg.

Лорънс признава, че е прочела и трите книги и много ги харесва, но била ужасена от идеята те да бъдат екранизирани. Тя се опасявала, че това ще бъде поредният неуспешен опит за трансформиране на книга във филм.

Актрисата отишла на първата си среща с режисьора, за да му обясни как нищо няма да се получи, но в крайна сметка открила, че той и останалите членове на екипа също са големи фенове на поредицата.

По думите на Дженифър опасенията й били, че при заснемането може да бъдат пропуснати важни моменти от книгата. Официалната премиера на филма ще бъде на 23 март. Лорънс, която през 2011 г. бе номинирана за Оскар, изрази вълнението си по отношение на предстоящия успех на филма.

Лентата често е сравнявана с хитови продукции като "Хари Потър" и "Здрач", а първоначалните прогнози на анализаторите са, че филмът има шанса да спечели 138 млн. долара още през първия си уикенд.