От списание "People" цитират Елизабет Банкс, която играе Ефи Тринкет в "Игрите на глада". Ефи си пада по модерни екстравагантни дрехи  и роклите й са много шарени. Но стилът е изключително неудобен за носене - брутален гладиаторски стил.

Главната дизайнерка на костюмите Джудиана Маковски е работила и преди с Елизабет Банкс, познавайки нейното тяло се е постaрала да са й максимално удобни.

Самата Маковски признава, че се е стараела да се доближи възможно най-много до описаните в книгата реквизити. Резултатът е, че не са особено удобни. Маковски изобилства от идеи и някои от костюмите са правени по няколко пъти.

Елизабет Банкс се е повлияла до някъде от поставантгардния стил на героинята си и на представяне на филма в Лос Анджелис се появи в розово облекло. Вс пак си признава, че нейният стил на обличане е удобният стил. Цветове - предимно черно.

А любимият й тоалет от филма е зелена рокля с буфан ръкваи, с която е облечена по време на обявяване на резултатите от игрите. Всеки един от мъчителните за носене костюми са правени специално за Банкс и се доближават максимално до образа им в книгата.