17 март е денят, в който не просто ще почетем една звезда – Луис Армстронг, а ще съберем и цяло истинско съзвездие, за да го направим.

От 22.30 в Студио 5 ще се върнем към най-златните години на джаза – ще направим не просто концерт, а истинско пътуване във времето.

Формацията е събрана специално за този концерт с идеята да представи най-значимите познавачи на стария джаз у нас, фронтмени на най-добрите групи в този стил у нас. В програмата - творби на Луис Армстронг, Джо Кинг Оливър, Фетс Уолър, Доминик Джеймс Ла Рока и много други, които карат сърцата ни да туптят в най-обичания от нас джаз ритъм.

Същевременно все още тече изложбата с фотографии на джаз легенди - от „Първата дама на песента“ – Ела Фицджералд, почиваща си в хотелска стая в Лондон или зад кулисите на филмова продукция, до пианиста, композитор и ръководител на оркестър Дюк Елингтън в момента, в който получава целувка от танцьорка в парижки клуб. Изложбата е разположена в галерия на ул. Славянска 2 в столицата и е до 17 март. 

След концерта в почит на Армстронг, точно в полунощ, ще има хот джаз джем сешън, воден от неуморимия Венци Благоев. Очаква ни един истински празник на рагтайма, диксиленда и суинга! Начало 22.30, място – Студио 5.

Владимир Радулов - пиано, вокал ("Университетски рагтайм бенд")

Невилиян Гемижев - кларинет, вокал ("Александров рагтайм бенд" & "Фантазиаланд дикси бенд")

Крум Калъчев - барабани, вокал ("София дикси суинг")

Цветомир Цанков - вокал, банджо („Роял Дикси Бенд” & "Суинг дикси бенд „Габрово”)

Александър Борисов - цугтромбон ("Фантазиаланд дикси бенд")

Веселин Веселинов-Еко - контрабас ("ВБ хот джазтет" & "ПББ")

Венци Благоев - тромпет ("Университетски рагтайм бенд" & "Фантазиаланд дикси бенд")

Билети – 10 лв. онлайн от www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация – на тел. 02/963 1254.