Коравият Вини Джоунс ще се изправи срещу коравата действителност.

Този петък в миньорското средище Перник започват снимките на екшъна „Рота герои“, в който бившият футболист играе една от главните роли.

Вини ще оцелява в града на винкелите и гоУфовете в продължение на три дни. Толкова ще продължат снимките, които ще се проведат в характерна за Перник индустриална обстановка ­ Централната обогатителна фабрика и ремонтен цех.

Филмът „Рота герои“ е вдъхновен от едноименната компютърна игра Company оf Heroes. Историята разказва за група американски войници, попаднали в нацистка Германия в края на Втората световна война, които търсят начин да се спасят.

Освен Вини Джоунс във филма участват Том Сайзмор, познат от филма "Спасяването на редник Райън", Димитри Диаченко и Чад Майкъл Колинс.

От българска страна се снимат Иво Аръков, Петър Ладжев и Атанас Сребрев. Досега у нас сцени от филма бяха заснети по склоновете на Стара планина, в Кремиковци и на столичната Сточна гара, пише в. "Монитор".

Междувременно, преди да замине за Перник, Вини се хвърли като за последно в нощния живот на София. В столичен клуб любимецът на Гай Ричи вилня на черно парти в компанията на красиви момичета. До него се намърда и бившата половинка на Азис – Боби. Купона не пропусна и актьорът от „Под прикритие” Станислав Яневски.