Григор Димитров започна с убедителна победа участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс.

В първия кръг най-добрият български тенисист елиминира хърватина Иван Додиг с 6:1, 6:4 за 1,25 часа. Успехът осигури на хасковлията $11,605 от наградния фонд и 25 точки за световната ранглиста.

Това означава, че при следващото обновяване на ранглистата той ще се завърне в топ 100. Във втория кръг Димитров ще има за съперник световния номер 5 Давид Ферер. Мачът ще е втори помежду им, след този на турнира в Синсинати миналата година, спечелен от испанеца с 4:6, 6:1, 7:5.

Григор вече има три победи в трите си мача срещу Додиг, който е с близо 50 места преди българина в ранглистата. Преди днешния двубой двамата се бяха срещали в две последователни години (2010 и 2011) на турнири в Банкок.

Първият сет мина изцяло под диктовката на българина. Той реализира ранен пробив и поведе с 3:1, след което удържа подаването си въпреки неистовите усилия на Додиг да върне пробива. В следващия гейм хърватинът бързо се предаде, а за Димитров не бе проблем да затвори сета с 6:1. Родният тенисист реализира два аса, не допусна двойна грешка и спаси две възможности за пробив.

Втората част бе по-равностойна, а Димитров Димитров пропусна три точки за пробив при 1:1. В петия гейм обаче 20-годишният българин успя да пробие и до края стабилният му сервис не позволи на Додиг дори да си помисли за обрат.