Като правен прецедент, морален абсурд и потресаваща изненада определи решението на Софийския съд адвокатката на Алисия - Радост Караиванова.

Както е известно, онзи ден фолкизпълнителката изгуби делото за родителски права и издръжка срещу Валери Божинов.

„Решението на Софийския районен съд в частта, в която е постановено режимът на лични отношения на Валери Божинов със сина му да се осъществява по една седмица всеки месец в чужбина, а не в България, където живее детето и както е редно, за мен е потресаваща изненада, правен прецедент и морален абсурд”, заяви в официално писмо адвокат Радост Караиванова, пред в. "Монитор".

Юристката обаче призна, че не е изненадана от решението на съда издръжката на Божинов за сина му Валери да бъде в размер на 2000 лв. месечно, а не на 20 000 лв., както настояваше Алисия.

„Решението е на база приетото от съда обстоятелство, че заявените и упорито бранени от Божинов месечни доходи са в размер на 15 000 евро, а не на реално получаваните 143 000 евро месечно, което доказахме чрез банкови извлечения за плащани възнаграждения от предходни работодатели на Божинов”, завърши адвокат Караиванова.