Преди три дни в писмо до няколко медии Ледената кралица Асдис Ран обяви:

"Разведох се!" Мъжът й Гардар Гунлаугсон я доведе в България през 2008 г., когато подписа с ЦСКА. Той набързо бе разкрит. Изживя своите 15 минути слава у нас и бе разкаран. Всъщност се оказа, че бившата му жена Асдис остава в България, а Гардар остава със 160 минути слава в ЦСКА.

Дебютът му беше на 27 септември 2008 г. в Благоевград - 15 мин при "Пирин" - ЦСКА 2:2. При 2:1 над "Вихрен" в началото на октомври игра 11 мин, но това беше най-важният му мач, защото на "Армията" се появи Асдис. С още 3 мин при 1:1 с "Левски", 18 мин при 1:1 с "Черно море" и 20 при 2:0 над "Литекс се изчерпва Гари в "А" група. На 12 декември вкара и единствения си гол в единствения си 90-минутен мач за ЦСКА - 5:0 в 1/8-финал за купата срещу "Балкан".

3 години по-късно малцина помнят първия исландец в "А" група, но още по-малко не знаят жена му. Дори след развода тя реши да остане в София, където откри бутик и прокара своя модна линия.

"Потвърждавам слуховете за развод със съпруга си. Двамата живяхме заедно в продължение на 9 години. Имахме добра и изпълнена с любов връзка, но в последната година животът ни тръгна в различни посоки и преценихме, че е най-добре да сложим край на брака си.

Искам да се извиня на медиите, че лъгах за развода, но имам три деца, ситуацията е много деликатна за тях и нямах друг начин да ги предпазя. Решението за развода излезе днес в Исландия. Разделихме се приятелски и никой не е разочарован от развода. И занапред ще запазим приятелските си отношения. Разводът след толкова продължителна връзка се преодолява трудно, затова искам да помоля медиите да се отнесат с разбиране. Все пак имам три деца, които лесно се влияят от негативни коментари и измислени истории, които ще се появят през следващите седмици в медиите. Надявам се, че ще ме разберете, и затова няма да давам интервюта. Благодаря ви за подкрепата", пише Асдис до в. "24 часа".