Нели Рангелова е лежала за един ден в затвора в Щутгарт, разказа самата тя пред "168 часа".

"Там трябваше да пеем в едно хитово заведение, но ни арестуваха. Бяхме втората банда, която щеше да се представи, първите бяха от Източна Германия. Всичко се случи заради документите ни. Там беше задължително да имаш адресна регистрация, защото тогава не се пътуваше свободно.

Нашият мениджър прибра паспортите ни, защото не беше направил тази регистрация, а от полицията искаха само да им ги покажем. Понеже не им ги дадохме, ни прибраха за една вечер в затвора", разказва Нели.

За нея това е едно от най-емоционалните й преживявания, след което прави фурор в Щутгарт. Веднага след нощта в затвора Рангелова и оркестърът излизат на първа страница на местния вестник и стават най-слушаната банда в продължение на две седмици.

Нели е щастлива, че фенове все още "Имах един почитател от Горна Оряховица, който беше решил, че сме сродни души, защото, когато пея, имам навика да гледам хората в очите. След известно време помислих, че ме е забравил, но на едно вариете пред мен изскочи човек с рози и ми каза в ухото:

"Аз съм от Горна Оряховица.". Много се уплаших и настръхнах", разказа певицата.

Неотдавна Нели записа нова песен, която носи името "Танцувам в мрака". Певицата се надява парчето да бъде изцяло завършено за Празника на жените 8 март.

"Обмислям и още един нов дует с Георги Христов, с него не сме записвали от много отдавна. Тази година той прави 30 години на сцена и може би ще съвместим този проект с неговия. Предстои ми и голям концерт в зала "България", хвали се Нели.

Рангелова признава, че се старае винаги да предлага нова и интересна визия.

"Творецът е творец, за да бъде различен. Аз съм една от малкото певици от моето поколение, които толкова често са си сменяли цвета на косата", обяснява тя.

Изпълнителката на "Мой стих" познава лично много световни знаменитости.

"Била съм в една гримьорна с Алла Пугачова, когато все още не беше тази гранд прима. Познавам се и с много западни звезди. Винаги ми е правило впечатление, че те са много земни и нормални хора", казва Рангелова. За нея българските творци са доста по-претенциозни и обичат да им се обръща специално внимание.

"В чужбина една звезда можеш да я видиш само на места, където ходят хора от нейния ранг.

Няма как да я засечеш да пазарува в кварталното магазинче.

Обаче, ако някоя от тях дойде на нашия фронт да се бори, няма да издържи и половин месец", категорична е Нели.

Тази година изпълнителката ще е гост звезда на "Евровизия", а неин фаворит е талантливата Стелиана, която спечели "Гласът на България".

"Евровизия" извади много творци на голямата сцена. Факт е обаче, че съветските републики гласуват една за друга и никой не може да пробие в последно време. Миналата година имаше предложение да има отделна "Евровизия" за тях, за да не бъдат заедно с основните страни, които са учредители", обяснява певицата и признава, че сочените за фаворити от журито български песни тази година не "Бях много нещастна, когато миналата година на детската "Евровизия" имаше само един глас за нас.

Изглежда, нямаме приятели. Може би певците, които участват, трябва да обикалят повече и да си рекламират продуктите и песните. От друга страна, хубавата песен винаги би пробила, дори без контакти и представяне", категорична е тя. Поп звездата смята, че в България има много талантливи деца, които обаче няма кой да продуцира. "Това бе проблем и на моето поколение", казва Нели. За нея певците у нас не са особено богати, за да финансират проектите си, както в чужбина. "Поп музиката трябваше да последва формулата за успеха на чалгата.

Фолкаджиите си изградиха един затворен кръг. За фирмата на инж. Димитров (Пайнер - бел. ред.) винаги съм казвала, че им свалям шапка. Те намират млади момичета, продуцират ги, обвързват ги с договори и правят всичко за тях. Имат телевизия и ги въртят по нея. Няма какво да ги мислим", споделя Рангелова. Тя не би пяла с певица на чалга, защото не харесва тази музика, а и винаги е избягвала дуетите с жени. "Да си партнираш с мъж, е много по-естествено", смята Нели.

Звездата има много награди, с които се гордее, и смята, че всичките си ги е заслужила с много труд и работа.

"Много си обичам "Златния Орфей" и американската награда, която е двуметрова статуетка.

Нямах толкова голям куфар, когато се прибирах от Щатите и трябваше да я разглобим, за да я донесем до България. Когато тук трябваше да я сглобим, се оказа, че в България няма точно такива ключове, но все пак успяхме", смее се Рангелова.

Освен наградите, които е получила за изпълненията си, поп певицата е почетен гражданин на два града. Тя притежава документ за гражданството си в Канзас и една малка звездичка от родния си град Монтана. Освен признанията за таланта си в България, Рангелова е получавала предложения и от други страни, които не си е позволила да приеме. "Понякога се чудя, дали постъпих правилно, че не обърнах внимание на шансовете, които имах. Можех да запиша плоча на италиански. Имах и едно предложение от много голям мениджър в Лондон.

Може би така е трябвало да стане, защото никога не съм искала да остана в чужбина. Пътувала съм достатъчно, но тук се чувствам по-добре", разказва талантливата поп дама. Според нея мнението, че един наш изпълнител може да пробие в чужбина, е заблуда. Освен ако не е роден там и не започне още от 15-годишен.

Нели Рангелова разказва, че най-близкият приятел до нея е съпругът "Исках да се занимавам с археология. За мен имаше някаква омайност в това да се ровиш в старините и да откриваш някакви артефакти. Когато завърших училище, кандидатствах във Велико Търново със специалност история, но имах проблем, защото не можех да помня дати. След като не се получи, разбрах, че призванието ми ще бъде пеенето. Беше ясно, че археолог от мен няма да излезе. Но не съжалявам. Обичам си професията, това е нещото, което ме кара да бъда щастлива", усмихва се брюнетката. Тя харесва всички свои песни, но е категорична, че все още чака най-хубавата да дойде.

"Много хитове съм изпяла. Нямам песни, от които да се срамувам, защото каквито и да са били, все пак съм вложила част от мен и моето усещане. В тях е моят отпечатък и моят глас", доволна е Нели.

През малкото свободно време, което има, Рангелова обича да спортува и да се грижи за външния си вид. Тя се разтоварва, като чете вестници и гледа филми. Любимото занимание на звездата е да отиде на пиано бар, където от вратата се мята на пианото и започва да пее.