"Съветът ми към участниците на финала на българската Евровизия е да покажат всичко, на което са способни, и да вярват много в своите сили. Тогава и останалите ще оценят изпълнението им". Това заяви певицата Ангун, която ще представя Франция на финала на песенния конкурс Евровизия в Баку, пише БГНЕС.

Тя ще пристигне в България на 29 февруари за финала на българската Евровизия и ще остане два дни. Ангун сподели, че идва в страната ни за първи път, не познава българските изпълнители и не е чувала българска музика. "Но много се вълнувам, че ще се срещна с българските изпълнители и очаквам с нетърпение да присъствам на финала на конкурса в страната ви", сподели певицата.

България ще е третата страна от обиколката на Ангун преди финала в Баку. Най-напред тя ще присъства на финала на Евровизия в Малта, след което ще замине за финала на конкурса в Киев.

Певицата сподели, че няма рецепта за успешна песен за Евровизия. "Мисля, че никой няма подобна рецепта, защото в такъв случай всеки би правил едно и също", сподели тя. "Но знаете ли, Франция не е печелила Евровизия от 1977 г., това са цели 35 години. И когато ме помолиха да представям страната, исках да променя някои неща. Например, да пея не само на френски, но и на английски. Освен това държах много песента да има силна визия, костюмите да са много елегантни, всичко да бъде много зрелищно и прекрасно", разкри Ангун.

Тя смята, че Евровизия е конкурс на много високо ниво, поради което и участниците трябва да са на високо ниво. "Победителят обаче ще е само един, а преценката кой да е той винаги е много субективна. Защо един човек харесва дадена песен, а друг не я харесва е много лична преценка. Така че моят съвет към останалите участници в конкурса е да бъдат искрени. Хората искат да ви видят, така че когато излезете на сцената, се забавлявайте максимално, точно това се опитвам да правя и аз", категорична е певицата.

Макар да представлява Франция на финала на Евровизия, Ангун идва от Индонезия и споделя, че там музиката е част от културата на страната. "Като индонезийка не мога да си представя живота си без музика. Тя ме съпътства от най-ранна възраст. Записах първия си албум, когато бях на девет години. Докато бях в родината си, записах пет-шест албума и имах собствена звукозаписна компания. Когато станах на 20, реших да напусна страната си и да започна международна кариера. Сега, повече от 10 години по-късно, живея във Франция, имам френски паспорт и записах пет албума на френски език. Много съм щастлива и за мен е голяма чест, че ще представлявам Франция на финала на Евровизия", заяви Ангун.

Тя сподели още, че успехът има и своите негативни страни. "Когато успехът те застигне на много млада възраст, отношенията ти с околните по някакъв начин се омърсяват. Успехът носи със себе си и известно омърсяване. Хората започват да ти казват: "Ти си страхотна, всичко е прекрасно, много си красива". Аз имах всичко това, когато бях много млада. Но по този начин започнах да губя връзка с реалността, превърнах се в разглезено малко момиче. В един момент започнах да се страхувам от човека, в който бързо се превръщах. Затова имах нужда от голямо предизвикателство и за мен най-голямото предизвикателство беше да зарежа всичко, да започна от нулата и да продължа кариерата си на международно ниво, извън Индонезия. Точно това и направих", разказа Ангун.