Хю Грант, известен с участията си в предимно романтични комедии, ще направи рязък завой в кариерата си – той ще играе не един, а шест нетипични персонажа в новия филм на режисьорите на трилогията "Матрицата" Анди и Лана Уашовски, съобщи The Digital Spy.

Британският актьор ще влезе в ролите на убиец, изнасилвач и канибал, като това ще са част от образите му във филма Cloud Atlas. "Това е един много странен и амбициозен филм", казва Грант през сп. "Емпайър". "В него убивам и изнасилвам много, като по време на снимките нося протезен грим, така че вероятно няма да познаете, че участвам."

Филмът е екранизация по научно-фантастичната книга на многократно награждавания за нея британски писател Дейвид Мичъл. Действието се развива както в настоящето, така и в бъдещето и представя прераждането на една душа в различните периоди.

Грант признава, че да се снима в подобен филм не е никак лесно, въпреки че в началото е помислил, че няма да изпита трудност.

"Помислих си, че няма да има проблем да играя канибал от далечното бъдеще, но когато режисьорите искаха от мен да изглеждам като гладен леопард, единственото, което можех да направя, е да се моля за забавна реплика."

"Cloud Atlas" се очаква да се появи през октомври 2012 г. В края на март ще излезе анимацията "The Pirates! In an Adventure with Scientists", в който Хю Грант озвучава пиратски капитан.

Заглавна снимка: Getty Images/ Guliver