Уитни Хюстън се е подготвяла за триумфално завръщане на сцената през август, само дни преди да бъде открита мъртва в хотелската си стая в Лос Анджелис. Това разкри музикалният ментор и продуцент на певицата Клайв Дейвис, цитиран от Contactmusic. 

Той сподели, че в един от последните си разговори с нея тя му е обещала, че е взела твърдо решение да влезе във форма, за да направи голямо завръщане през лятото, три години след издаването на последния ѝ албум "I Look to You", пише inews.bg.

На прощалната церемония за певицата, организирана в баптистката църква в родния ѝ град Нюарк, Дейвис заяви: "Миналата седмица Уитни дойде в стаята ми сама – без бодигардове и без охрана – само Уитни и аз...Погледна ме и каза тихо: "Искам да знаеш, че ще вляза във форма. Плувам по час-два на ден и съм твърдо решена да си върна високите тонове – спрях цигарите и започвам вокални упражнения. Клайв, ще съм готова до август."

След дългогодишна битка с наркотиците – кокаин и хероин, както и заради злоупотреба с медикаменти, певицата, станала известна с невероятния си глас, започна с трудност да изпълнява високите тонове в песните си и това пролича на концертите ѝ от последните години, което разочарова феновете ѝ.

Уитни беше погребана в гробището във Феървю, до гроба на баща си, който почина през 2003 г. Ден преди това, на 18 февруари, певицата беше изпратена с над тричасова прощална церемония в баптистката църква "Нова надежда", където нейни близки и колеги изнесоха прочувствени речи и пяха в нейна памет.

Сред поканените на церемонията бяха актьорът, партнирал ѝ във филма "Бодигард", Кевин Костнър, Алиша Кийс, Стиви Уондър, Мери Джей Блайдж, Марая Кери, съобщи Huffington Post.