Актрисата Диана Любенова отново изгря в медийното пространство, този път, заради участието си в новата българска комедия "Корпус за бързо реагиране" на режисьора Станислав Дончев.

Диана се превъплъщава в ролята на г-жа Георгиева, една доста силна жена, чийто съпруг (Мариан Вълев) е всичко друго, но не и благоверен.

Геогриева е решена да получи възмездие за обидното отношение на мъжа си и обмисля да го постигне именно като наеме услугите на Корпуса за бързо реагиране – трима агенти-(не)професионалисти (Васко Мавриков, Евгени Будинов и Ивелина Найденов), които действат по доста нетрадиционнен начин и изпадат в редица комични ситуации.

"Не ми беше лесно да я изиграя, защото стилистиката на целия филм е доста лека и хумористична, а аз трябваше да съм сериозната жена, която всъщност страда от факта, че мъжът ѝ ѝ изневерява.

В интерес на истината, беше доста трудно този персонаж да се впише в тази стилистика. Но, както обичам да казвам, режисьори като Стамбата, които знаят какво искат, трябва да се слушат. А идеята му бе именно тази – моята героиня да е контра на всички останали, по-леки образи", разказва Диана за пресъздаването на г-жа Георгиева на голям екран пред inews.bg.

На въпроса дали тя се припознава в нея, актрисата сподели:

"Да, със сигурност. Аз, също като нея, съм силен характер и знам какво искам. Така да се каже, самата аз съм доминанта в реалния живот, така че мисля, че това много ми помогна при изграждането на този образ."

По отношение на майчинството Диана сподели, че намира новата си житейска роля за изключително приятна и забавна.

Запитана как успява да съчетае двете роли – тази на майка и на професионалист, Диана отговори: "Смятам, че жената, на първо място, не трябва да се измъчва с избора на едното или другото. На практика, станеш ли майка, ти вече си направила този избор. Не трябва да се опитваш да работиш и да страдаш, че изпускаш някакъв професионален ангажимент в същото време да се измъчваш и да изпитваш чувство за вина по отношение на рожбата си.

Просто трябва да разбереш, че поне през първата година от живота на това дете, майката е изключително необходима. И, ако имаш ангажименти, трябва да се опиташ да направиш така, че не те да са на първо място, защото, както знаем, винаги едното нещо е за сметка на другото. Работата винаги трябва да е съобразена с детето, иначе просто няма смисъл."