И да си известен, невинаги е лесно. Дори да отидеш на концерт, за да слушаш любима група, пак ще се намери някой да те познае и да ти поиска автограф, точно когато “Бон Джоуви” излязат на сцената и започнат да пеят.

Това се случва на Бойко Кръстанов, когато заминава да види на живо в Румъния музикантите.

Организира се с приятели, качват се на няколко коли и когато пристигат, се срещат с друга група българи. “Искаха ми автографи, да се снимаме, ама в този момент ли точно трябваше? Приятно ми е, но и всеки има нужда от личното си пространство”, казва младият актьор.

Вече две години той влиза успешно в ролята на Дани Касабов в сериала на Би Ти Ви “Стъклен дом”. Баща му във филма е не някой друг, а самият Стефан Данаилов. Двамата често четат репликите си, преди да почнат общите сцени, а Ламбо от време на време дава по някой съвет на младия си колега.

“Когато застана до него, не мисля, че това е Стефан Данаилов. Приемам го като работа и може би така е по-добре и за мен, и за него”, обяснява Бойко пред в. "24 часа".

Героят му мина през доста препятствия от началото на сериала до края на третия сезон. Спасява любимата си жена от самоубийство, вече е баща и дори преби друг мъж, който в момента е в кома. Това е доста далече от живота на Кръстанов - не е побойник, нито има малко дете до себе си, но пък това са сцените, в които влага най-много емоция. Единственото, което го свързва с героя му, е, че е доста самостоятелен. Живее отделно от семейството си, работи и изкарва прехраната си, а винаги щом намери някоя свободна минута, тренира футбол.

Това е и най-голямото му хоби. Играе във форумна лига в отбора на “Манчестър Юнайтед” (любители на известни отбори в интернет се организират кога и къде да играят). “Не се хваля, че съм добър - играя и в центъра, и ляво-дясно. Направихме отбора преди много време, сега ходя по-рядко, защото нямам много свободно време”, обяснява той. Бойко е гледал и на живо любимия си отбор - веднъж в Румъния и 3-4 пъти в Манчестър.

Ядосва се на стадиона, вика, когато е недоволен, с другите запалянковци, но отдавна е минал модата да се облича във футболни екипи. Фен е и на българското попълнение в звездния тим. “Димитър Бербатов показва суперпрофесионализъм и уважение към отбора. Не се ядосвам, когато Фергюсън не го пуска в игра, защото той най-добре знае. А и Бербатов налага друг стил и понякога трябва да играе на мястото на Руни, но Руни никога не се вади”, пали се Бойко. Той още си спомня как като много малък минава през тунела, откъдето излизат на терена играчите на “Левски”. Няма да забрави как тогава Гошо Гинчев го потупва по рамото. “После се бях поболял от щастие”, казва Бойко Кръстанов. Има и много автографи на английски футболисти - взема ги, когато чуждият тим играе с националния ни отбор на стадиона на ЦСКА през 1999 г., и още си ги пази.

Както се вълнува, докато обяснява за футболните си страсти, подхвърля, че понякога си мислел да стане спортен коментатор. Но вече пътят му е друг. В гимназията Бойко завършва икономика и счетоводство, въпреки че точните науки изобщо не го влекат. Няма и актьорска жилка в рода си, но се решава да кандидатства само на едно място - в НАТФИЗ. Приемат го в класа на Здравко Митков. Там се среща с Радина Кърджилова и Явор Бахаров, които сега заедно с него се снимат в “Стъклен дом”. Докато учи, вече играе на сцената на академията. Още си спомня дори как в една пиеса заради реквизита станал лек гаф. На сцената по принцип имало две маси, а само встрани на едната имало панта. Бойко държал чадър, който трябвало да постави в пантата. “Бяха разменили местата на масите и нямаше как да забия чадъра”, смее се Кръстанов. Или пък когато трябвало да излезе с бутилки, пълни уж с вино, но екипът преди това забравил да ги налее. “Публиката усеща, че се случва нещо, което не е както трябва, но го приема с усмивка”, добавя Бойко.

Въпреки че гафовете на сцената по-трудно се крият от тези пред камера, той иска да се развива в театъра. В момента е на щат в Младежкия, където играе в постановката “Любов и пари”. Неговият герой е съвсем обикновен човек, изправен пред сложна дилема - да избере между любовта и парите.

“На мен не ми се е налагало да деля тези две неща. Но ако трябва да избирам, най-важното е любовта. Щом се занимавам с изкуство, това е основното”, казва актьорът.

Сега обаче той е сам. Наскоро се раздели с приятелката си - манекенката Ива Янкулова. Двамата бяха заедно повече от година и през това време бяха неразделни. Интересното е, че Ива ще участва в сериала на Нова тв “Отплата”, който тръгва през март. “Не, не го възприемам като конкуренция”, смее се Кръстанов.

Той също ще се завърне на малкия екран много скоро. С колегите му от “Стъклен дом” се събраха миналата седмица и започнаха снимките на новите серии.