Колумбийската поп звезда Шакира била нападната от тюлен, съобщават британските медии.

Певицата си отделила един ден, за да види животните в естествената им среда, но приятното пътуване било помрачено, след като един от бозайниците я ухапал.

Шакира се спуснала по скала, за да се приближи до тюлените, когато един от тях скочил на скалата и я нападнал. Но за неин късмет брат й Тони успял да я изтръгне бързо от капана на злия звяр.

"О, Боже, не знаете какво ми се случи преди малко. Бях нападната от тюлен", написа певицата на страницата си във Фейсбук.

"Този следобед реших да погледам няколко тюлена. Помислих си, че са много сладки и реших да се приближа малко повече от останалите туристи и се спуснах по скала в опит да ги прилаская, като им говорех като на бебета и ги снимах. Изведнъж един от тях скочи от водата толкова бързо и стремително, че се размина на 30 см от мен, погледна ме в очите, изръмжа бясно и се опита да ме ухапе", сподели певицата.

"Всички наоколо се разпищяха, включително и аз. Бях парализирана от страх и не можех да се движа, просто продължих да го гледам в очите, докато брат ми, "Супер Тони", скочи върху мен и буквално ми спаси живота, като ме измъкна от звяра. И двамата си одраскахме ръцете и краката в скалите, докато се опитвахме да се предпазим", допълни Шакира.

Въпреки стряскащото преживяване, 35-годишната певица признава, че тя е виновна за поведението на тюлена, защото според нея животното помислило BlackBerry-то й за риба, предаде БГНЕС.